Vulkanen Taal er gået i udbrud

Vulkanen Taal, der ligger på øen Luzon, ca. 50 km syd for Manila, er gået i udbrud. Al flytrafik til og fra Manilas internationale lufthavn, Ninoy Aquino International Airport, er indstillet som følge af udbruddet.

Hvis du/I snart skal rejse de nævnte berørte områder, eller allerede er i området nu, så opfordrer vi til, at du/I kontakter jeres rejsearrangør for at høre, hvordan du/I skal forholde jer.

Dit rejsebureau kan måske hjælpe

Vi anbefaler, at du/I kontakter dit rejsebureau eller flyselskab for at undersøge, om de kan hjælpe med noget.

Følg myndighedernes anvisning

Hvis du/I er i området nu, så opfordrer vi ligeledes til at du/I følger myndighedernes anvisninger og holder sig godt orienteret via nyhedsmedier. Ligeledes bør du/I tilmelde jer udenrigsministeriets danskerliste på UM.dk.

Evakuering og psykologisk krisehjælp

Hvis du/I er påvirket af hændelserne og rejsearrangøren/myndighederne ikke kan hjælpe dig/jer, så dækker Tryg evakuering fra, eller afbestilling af rejser til, de berørte områder til og med den 3. februar 2020.

Hvis du/I har oplevet hændelserne på nært hold og er berørt af situationen, dækker Tryg også psykologisk krisehjælp. Det er dog et krav, at du har en aktiv Rejseforsikring.

Afbestilling af rejse

  • Ønsker du/I at afbestille din rejse, skal du først kontakte dit rejsebureau/flyselskab for at undersøge muligheden for ombookning eller refusion af billetten.
  • Afbestilling forudsætter, at du har dækningen på din rejseforsikring.
  • Du/I kan afbestille din rejse til, de berørte områder til og med 3. februar 2020. 

Kilde: tryg.dk