Vi flytter sammen

Når du og din kæreste har planer om at flytte sammen, sætter det med garanti en masse tanker i gang. 

Hvordan skal jeres fælles hjem indrettes? Hvem har det forkromede overblik over økonomien? Skal der være en plan for, hvornår boligen skal gøres rent?

Spørgsmål er der nok af, men har I tænkt over, hvad der skal ske med jeres forsikringer? Du og din kæreste har formodentligt forsikringer i forvejen, men når jeres boligsituation ændrer sig, gør jeres forsikringsbehov det også. Når I flytter sammen, har I fx kun brug for en indboforsikring.

Giv os besked, når I flytter sammen

Hvis I flytter sammen i en ny bolig, så husk at give os besked om adresseændringen. Så sørger vi for at ændre de forsikringer, som er tegnet hos os. 

Husk også at melde flytningen til folkeregistret.

I er dækket på begge adresser
Når I flytter, så dækker indboforsikringen både den gamle og den nye adresse i tre måneder (fra I overtager den nye bolig).Indboforsikring

Med en indboforsikring (familie) er både du og din kæreste dækket. Hvis I får børn, vil de også være dækket. Der er derfor ingen grund til at have to indboforsikringer, og i skal derfor opsige en af dem.

Inden I opsiger den ene forsikring, bør I overveje i, hvilket selskab, I ønsker at være forsikret hos.

Det er også en rigtig god ide at tænke over:

  • Har I behov for nye dækninger? Hvis en af jer har dyrt elektronik, som I gerne vil passe ekstra på, er det en god ide at supplere med en fejl- og uheldsforsikring.
  • Er indbosummen korrekt eller skal den forhøjes? De fleste vil opleve, at indbosummen skal forhøjes, fordi begge parter tager møbler, elektronik, kunst og cykler med til det fælles hjem.
  • Prøv indboberegneren og find ud af, hvor meget dit indbo er værd. 

Du kan skrive til os, hvis du ønsker at forhøje indbosummen.Rejseforsikring

Ligesom indboforsikringen (familie), dækker en rejseforsikring (årsrejse) hele husstanden. Hvis I begge har tegnet en rejseforsikring, kan I derfor trygt opsige den ene.

Vi anbefaler også, at I overvejer om rejseforsikringen (årsrejse) indeholder de dækninger, som I begge har behov for. Måske er det optimalt for jer at supplere med en afbestillingsforsikring eller udvide den til at gælde for hele verden? Vælger I at ændre forsikringen, skal I ikke tegne en ny, men i stedet kontakte os og sige, hvilke ændringer I ønsker.

Læs mere om, hvordan du ændrer en forsikring 

For dig med børn

  • Børn er også dækket af rejseforsikringen (årsrejse), hvis de bor på samme folkeregisteradresse som dig. Vi dækker dem uanset alder.
  • Det samme gælder for delebørn - fx når det ene barn bor hos far, og det andet barn bor hos mor, er begge børn medforsikret.
  • Husk altid at oplyse børnenes fulde navne og CPR-nr.