Hvornår er det tid til at få sommerdæk på?

Foråret i Danmark er ofte lunefuldt og byder på meget skiftende vejr. Det sker tit, at solskin og plusgrader går hånd i hånd med varslinger om frost og sne. For bilejere giver det anledning til at spørge, hvornår er det bedst at skifte fra vinterdæk til sommerdæk.

April er som udgangspunkt en god måned at skifte fra vinterdæk til sommerdæk. I april falder risikoen for sne- eller isglatte veje, og vejene bliver igen egnede til sommerdæk. Når påsken falder i april, er helligdagene for mange bilejere et oplagt tidspunkt til dækskifte og forårsrengøring af bilen. Hold dog øje med temperaturen og tommelfingerreglen om, at morgentemperaturen skal være minimum 7 grader, før du skifter til sommerdæk.

Tjek reglerne i andre lande

Hvis du skal til udlandet, skal du huske, at der er lande, hvor reglerne for sommerdæk og vinterdæk er anderledes end i Danmark. I Sverige er det fx vedtaget, at bilejere skal køre med vinterdæk indtil 31. marts. Skal du på bilferie i løbet af de første forårsmåneder, anbefaler vi derfor, at du undersøger reglerne i de lande, du skal til.

Få Bilpleje og pas ekstra godt på din bil

Nu behøver du ikke længere at holde styr på bilvask, hjulskifte og -opbevaring.

Med Bilpleje skal du ikke bekymre dig om, hvornår det er tid til bilvask, hjulskift eller sæsontjek.