Hvornår er det tid til vinterdæk og sommerdæk?

Foråret og efteråret i Danmark er ofte lunefuldt og byder på meget skiftende vejr. Det sker tit, at solskin og plusgrader går hånd i hånd med varslinger om frost og sne. For bilejere giver det anledning til at spørge, hvornår er det bedst at skifte til vinterdæk og sommerdæk.

Hvornår skal jeg skifte til vinterdæk?

Når vejret bliver køligere med temperaturer under 7 grader, er det ved at være tid til at skifte til vinterdæk. Her kan overgangen til vintertid i slutningen af oktober benyttes som en påmindelse om at bestille tid på værkstedet til dækskifte. Det er nemlig en god idé at skifte til vinterdæk, inden det bliver frostvejr. Når først frostvejret er begyndt, risikerer du lang kø på værkstedet til at få udskiftet dine dæk til vinterdæk.  

Hvornår skal jeg skifte til sommerdæk?

April er som udgangspunkt en god måned at skifte fra vinterdæk til sommerdæk. I april falder risikoen for sne- eller isglatte veje, og vejene bliver igen egnede til sommerdæk. Når påsken falder i april, er helligdagene for mange bilejere et oplagt tidspunkt til dækskifte og forårsrengøring af bilen. Hold dog øje med temperaturen og tommelfingerreglen om, at morgentemperaturen skal være minimum 7 grader, før du skifter til sommerdæk.

Tjek reglerne i andre lande

Hvis du skal til udlandet, skal du huske, at der er lande, hvor reglerne for sommerdæk og vinterdæk er anderledes end i Danmark. I Sverige er det fx vedtaget, at bilejere skal køre med vinterdæk indtil 31. marts. Skal du på bilferie i løbet af de første forårsmåneder, anbefaler vi derfor, at du undersøger reglerne i de lande, du skal til.

Få Bilpleje og pas ekstra godt på din bil

Nu behøver du ikke længere at holde styr på bilvask, hjulskifte og -opbevaring.

Med Bilpleje skal du ikke bekymre dig om, hvornår det er tid til bilvask, hjulskift eller sæsontjek.Husk, at du som medlem af IDA får rabat på forskellige services, dæk og reservedele hos Super Dæk Service.

Sådan får du rabat hos Super Dæk Service