Hvornår er det tid til at få sommerdæk på?

Foråret i Danmark er ofte lunefuldt og byder på meget skiftende vejr. Det sker tit, at solskin og plusgrader går hånd i hånd med varslinger om frost og sne. For bilejere giver det anledning til at spørge, hvornår er det bedst at skifte fra vinterdæk til sommerdæk.

April er som udgangspunkt en god måned at skifte fra vinterdæk til sommerdæk. I april falder risikoen for sne- eller isglatte veje, og vejene bliver igen egnede til sommerdæk. Når påsken falder i april, er helligdagene for mange bilejere et oplagt tidspunkt til dækskifte og forårsrengøring af bilen. Hold dog øje med temperaturen og tommelfingerreglen om, at morgentemperaturen skal være minimum 7 grader, før du skifter til sommerdæk.

Tjek reglerne i andre lande

Hvis du skal til udlandet, skal du huske, at der er lande, hvor reglerne for sommerdæk og vinterdæk er anderledes end i Danmark. I Sverige er det fx vedtaget, at bilejere skal køre med vinterdæk indtil 31. marts. Skal du på bilferie i løbet af de første forårsmåneder, anbefaler vi derfor, at du undersøger reglerne i de lande, du skal til.

Bestil tid til hjulskifte

Vidste du, at du kan få skiftet hjul på et Trygværksted, hvis du har valgt Udvidet Vejhjælp til din bilforsikring? Du kan med fordel bestille tid på Min Side allerede nu. Pludselig er det vinterlige vejr helt overstået, og alle vil have skiftet dæk. Venter du for længe, risikerer du at blive mødt af en overfyldt værkstedskalender.