Spørgsmål: Rejseforsikring

Hvorfor er den offentlige sygesikring ikke tilstrækkelig? Hvad skal jeg gøre, hvis jeg skal rejse i mere end 60 dage? Er mine børn dækket på samme vilkår, som jeg?

Få gode råd, vejledning og svar på de mest stillede spørgsmål om Rejseforsikring(årsrejse). Læs hvad du selv kan gøre for at undgå skader, og hvad du skal gøre, hvis uheldet er ude. 

Hvad ønsker du hjælp til?

 • Hvad er en rejseforsikring?
 • Print rejsekort til din Rejseforsikring
 • Dækker den offentlige sygeforsikring rejser i udlandet?

  Du kan kun bruge dit gule sundhedskort (sygesikringsbevis) på rejser i Danmark, Færøerne og Grønland.

  Husk at medbringe det blå EU-sygesikringskort, når du rejser i et EU-land, Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz. 

  EU-sygesikringskortet dækker udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling på samme vilkår som for borgerne i det land, du opholder dig i. Det blå EU-sygesikringskort dækker alene udgifter til offentlige behandlingssteder. Hvis behandlingen sker på et privat behandlingssted, skal du enten selv betale eller have en Rejseforsikring, der dækker. Det er derfor altid en god idé at supplere med rejseforsikring. 

  Læs mere om, hvad forskellen er på det blå EU-sygesikringskort og en Rejseforsikring.

  Fik du svar på dit spørgsmål?
 • Dækker min Rejseforsikring kroniske sygdomme?

  Du er som udgangspunkt dækket af din Rejseforsikring, selvom du har en kronisk sygdom eller lidelse.

  Du skal dog være opmærksom på, om du er rask nok til at rejse – inden du bestiller rejsen, og lige før du skal rejse.

  Selvom du måske føler dig helt rask, skal du have en medicinsk forhåndsvurdering, som fortæller, om du er dækket på din rejse. Første skridt til forhåndsvurderingen er en helbredstest, som Tryg har lavet i samarbejde med Falck. Når du har taget testen, får du svar på, om du er dækket af din Rejseforsikring eller ej. Hvis der er behov for flere oplysninger om dig og dit helbred, bliver du bedt om at kontakte Falck. Er din henvendelse om medicinsk forhåndsvurdering akut, kan du ringe til Falck på telefon + 45 4420 4655.

  Tag helbredstesten

  Fik du svar på dit spørgsmål?
 • Dækker min Rejseforsikring almindelig sygdom?

  Din Rejseforsikring dækker kun akut sygdom eller skader, som opstår, mens du er på ferie. Forsikringen dækker ikke, hvis du har haft symptomer på sygdom:

  • To måneder, inden du rejser.
  • To måneder før, du har bestilt din rejse.

  Vi anbefaler derfor, at du får lavet en medicinsk forhåndsvurdering, hvis:

  • Du har været til lægen og fået konstateret en sygdom.
  • Du har fået medicin.
  • Du har været til ekstra undersøgelser på hospitalet.
  • Du har været indlagt.

  Den medicinske forhåndsvurdering fortæller, om du er dækket, hvis sygdommen viser sig igen på rejsen. Første skridt til at få forhåndsvurderingen er en helbredstest, som Tryg har lavet i samarbejde med Falck. Når du har taget testen, får du svar på, om din Rejseforsikring dækker eller ej. Hvis der er behov for flere oplysninger om dig og dit helbred, bliver du bedt om at kontakte Falck. Er din henvendelse om medicinsk forhåndsvurdering akut, kan du ringe til Falck på telefon + 45 4420 4655.

  Tag helbredstesten

  Fik du svar på dit spørgsmål?
 • Hvad er en medicinsk forhåndsvurdering?

  En rejseforsikring dækker kun akut sygdom eller skader, som opstår, mens du er på ferie. Har du en kronisk sygdom, eller har du været syg før din rejse, skal du inden rejsen have en medicinsk forhåndsvurdering.

  Som tommelfingerregel skal du søge om medicinsk forhåndsvurdering, hvis du (inden for 2 måneder før din afrejse):

  • Har en alvorlig sygdom
  • Har en kronisk sygdom
  • Har en kronisk sygdom og får foretaget væsentlige ændringer i din medicin
  • Er blevet behandlet for en skade – fx hvis du har brækket din arm, som endnu ikke er fuldt mobil
  • Er i gang med et udredningsforløb eller afventer en operation
  • Er fyldt 80 år
  • Er gravid og graviditeten har været kompliceret

  Tryg og Falck har lavet en helbredstest, som er første skridt på vejen til den medicinske forhåndsvurdering. Når du har gennemført testen, får du svar på, om din Rejseforsikring dækker dig eller ej. Hvis der er behov for flere oplysninger om dig og dit helbred, bliver du bedt om at kontakte Falck. Er din henvendelse om medicinsk forhåndsvurdering akut, kan du ringe til Falck på telefon + 45 4420 4655.

  Tag helbredstesten

  Fik du svar på dit spørgsmål?
 • Hvad er forskellen på det blå EU-sygesikringskort og det gule sundhedskort?
 • Jeg skal rejse i morgen - kan jeg nå at købe en rejseforsikring?

  Som IDA medlem har du mulighed for at købe din Rejseforsikring på fem minutter. Når du har udarbejdet et forsikringstilbud på en rejseforsikring, sender vi dig herefter et link, hvor du skal acceptere forsikringen. Så snart du har accepteret, er du dækket af din rejseforsikring. 

  Jeg vil gerne købe en rejseforsikring.

 • Dækker min rejseforsikring uden for EU?

  Vi tilbyder to rejseforsikringer:

  • en, der dækker i Europa/EØS lande
  • en, der dækker i hele verden.

  Rejser du uden for EU, skal du vælge forsikringen som dækker hele verden. 

  Har du i dag en rejseforsikring, som dækker i Europa og ønsker du at udvide den til at dække i hele verdenen? - så skal du blot skrive til os. 

  Jeg vil udvide min rejseforsikring

  Fik du svar på dit spørgsmål?
 • Hvilke lande hører til EU og EØS?

  Hvis du har en rejseforsikring, der dækker i Europa/EØS lande, er du dækket følgende steder:

  Andorra, Azorerne, Belgien, Bulgarien, Cypern, Estland, Finland, Frankrig, Færøerne, Gibraltar, Grækenland, Grønland, Holland, Isle of Man, Irland, Island, Italien, Kanariske Øer, Kanaløerne, Kroatien, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Madeira, Malta, Monaco, Norge, Polen, Portugal, Rumænien, San Marino, Schweiz, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn, Vatikanstaten og Østrig.

  Rejser du uden for et af disse lande, skal du vælge, at rejseforsikringen skal dække hele verden. 

  Fik du svar på dit spørgsmål?
 • Hvad skal jeg gøre, hvis jeg rejser til Rusland, Cuba, Iran eller Nordkorea?

  Rejser du til Rusland, Cuba, Iran eller Nordkorea, skal du bruge en bekræftelse på, at du har en Rejseforsikring. Kontakt os på telefon 7021 0191 for at få udstedt bekræftelsen. Det tager cirka 2 dage at udstede bekræftelsen.

  Fik du svar på dit spørgsmål?
 • Hvor lange rejser dækker min forsikring?

  Rejseforsikringen dækker i op til 60 dage pr. rejse. Rejser du i mere end 60 dage, skal du kontakte Tryg Forsikring på telefon 7033 2525 og fortælle, at du er medlem af IDA. Når du kontakter Tryg Forsikring, skal du blot oplyse, at du har en Rejseforsikring (årsrejse), men ønsker at få den udvidet, fordi du skal være væk mere end 60 dage.

  Hvis du ikke har tegnet en Rejseforsikring hos IDA Forsikring og ønsker, at den skal gælde mere end 60 dage, skal du kontakte Tryg Forsikring.

  Fik du svar på dit spørgsmål?
 • Er min samlever/ægtefælle og mine børn også dækket?

  Rejseforsikringen dækker alle medlemmer af husstanden, også når I rejser hver for sig. Det gør ingen forskel hvor gamle dine børn er - så længe de bor på samme adresse som dig, er de dækket. 

  Delebørn
  Har du delebørn på grund af en skilsmisse er de også dækket af forsikringen - også selvom de ikke bor på samme folkeregisteradresse som dig. 

  Fik du svar på dit spørgsmål?
 • Er jeg dækket på forretningsrejser?

  Rejseforsikringen (årsrejse) dækker ikke erhvervsrejser. Den private del af en kombinationsrejse, hvor du forlænger din forretningsrejse med privat ferie eller omvendt, er dog dækket. Rejser i forbindelse med humanitært arbejde, ulønnet velgørenhedsarbejde og ulønnet praktik (som del af en uddannelse) er også dækket.

  Er du selvstændig og ønsker at være dækket på forretningsrejsen, anbefaler vi dig at tegne en Erhvervsrejseforsikring

  Fik du svar på dit spørgsmål?
 • Er skader på skiferien dækket?

  Ja, forsikringen dækker skader, som sker i forbindelse med din skiferie. Der er også dækning, hvis du kører på showboard eller offpist. Transport fra ulykkesstedet til sygehuset er ligeledes dækket.  

  Vil du gerne vide mere om, hvilke skader som er dækket af din rejseforsikring?

  Download forsikringsbetingelser.

  Fik du svar på dit spørgsmål?
 • Er selvrisikoen ved leje af bil dækket?

  Hvis du lejer en personbil, motorcykel, knallert, autocamper eller ATV på din ferie i udlandet, og der sker en kaskoskade, dækker vi den selvrisiko, som udlejerens forsikringsselskab evt. kræver, at du skal betale. Dækningen er på maksimum 10.559 kr.

  Læs mere i faktaark om Rejseforsikring.

  Fik du svar på dit spørgsmål?
 • Dækker forsikringen farlig sport?

  Ja, din Rejseforsikring (årsrejse) dækker, hvis du kommer til skade i forbindelse med farlig sport på din ferie.

  Se liste over farlige sportsgrene.

  Fik du svar på dit spørgsmål?
 • Hvad dækker en afbestillingsforsikring?

  Vælger du at supplere din Rejseforsikring (årsrejse) med en Afbestillingsforsikring, er du dækket, hvis du bliver nødt til at aflyse rejsen. Du får dækket rejsens pris - maksimum 80.123 kr. (indeks 2017) for de forsikrede tilsammen. Situationer, der udløser dækning er fx akut sygdom, skilsmisse, afskedigelse, dødsfald, sygeeksamen og brand. Er du nødt til at aflyse din rejse på grund af terrorisme, naturkatastrofe eller epidemier, der opstår umiddelbart før din indrejse til det land/område, du havde planlagt at besøge, dækker Afbestillingsforsikringen også. 

  Husk, at du ikke skal tegne en ny forsikring, hvis du vil have Afbestilling tilføjet til din nuværende Rejseforsikring (årsrejse). Kontakt os på telefon eller via vores kontaktformular

  Fik du svar på dit spørgsmål?
 • Jeg tager min hund med på ferie - kan min Rejseforsikring bruges til at hjælpe min hund, hvis jeg bliver indlagt på et hospital?

  Hvis du bliver indlagt på hospitalet i udlandet, tager vi hånd om både din bagage og din hund. Det vil sige, at vi sørger for at få opbevaret din bagage og passet din hund - eller eventuel hjemtransport, hvis der ikke er nogen pasningsmuligheder.

  Fik du svar på dit spørgsmål?
 • Gode råd til dig der skal ud og rejse
 • Simple tips til skiferie
 • Print rejsekort til din Rejseforsikring
 • Dækker den offentlige sygeforsikring rejser i udlandet?

  Du kan kun bruge dit gule sundhedskort (sygesikringsbevis) på rejser i Danmark, Færøerne og Grønland.

  Husk at medbringe det blå EU-sygesikringskort, når du rejser i et EU-land, Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz. 

  EU-sygesikringskortet dækker udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling på samme vilkår som for borgerne i det land, du opholder dig i. Det blå EU-sygesikringskort dækker alene udgifter til offentlige behandlingssteder. Hvis behandlingen sker på et privat behandlingssted, skal du enten selv betale eller have en Rejseforsikring, der dækker. Det er derfor altid en god idé at supplere med rejseforsikring. 

  Læs mere om, hvad forskellen er på det blå EU-sygesikringskort og en Rejseforsikring.

  Fik du svar på dit spørgsmål?
 • Hvad skal jeg gøre, hvis jeg rejser til Rusland, Cuba, Iran eller Nordkorea?

  Rejser du til Rusland, Cuba, Iran eller Nordkorea, skal du bruge en bekræftelse på, at du har en Rejseforsikring. Kontakt os på telefon 7021 0191 for at få udstedt bekræftelsen. Det tager cirka 2 dage at udstede bekræftelsen.

  Fik du svar på dit spørgsmål?
 • Hvor lange rejser dækker min forsikring?

  Rejseforsikringen dækker i op til 60 dage pr. rejse. Rejser du i mere end 60 dage, skal du kontakte Tryg Forsikring på telefon 7033 2525 og fortælle, at du er medlem af IDA. Når du kontakter Tryg Forsikring, skal du blot oplyse, at du har en Rejseforsikring (årsrejse), men ønsker at få den udvidet, fordi du skal være væk mere end 60 dage.

  Hvis du ikke har tegnet en Rejseforsikring hos IDA Forsikring og ønsker, at den skal gælde mere end 60 dage, skal du kontakte Tryg Forsikring.

  Fik du svar på dit spørgsmål?
 • Er min samlever/ægtefælle og mine børn også dækket?

  Rejseforsikringen dækker alle medlemmer af husstanden, også når I rejser hver for sig. Det gør ingen forskel hvor gamle dine børn er - så længe de bor på samme adresse som dig, er de dækket. 

  Delebørn
  Har du delebørn på grund af en skilsmisse er de også dækket af forsikringen - også selvom de ikke bor på samme folkeregisteradresse som dig. 

  Fik du svar på dit spørgsmål?
 • Er jeg dækket på forretningsrejser?

  Rejseforsikringen (årsrejse) dækker ikke erhvervsrejser. Den private del af en kombinationsrejse, hvor du forlænger din forretningsrejse med privat ferie eller omvendt, er dog dækket. Rejser i forbindelse med humanitært arbejde, ulønnet velgørenhedsarbejde og ulønnet praktik (som del af en uddannelse) er også dækket.

  Er du selvstændig og ønsker at være dækket på forretningsrejsen, anbefaler vi dig at tegne en Erhvervsrejseforsikring

  Fik du svar på dit spørgsmål?
 • Er skader på skiferien dækket?

  Ja, forsikringen dækker skader, som sker i forbindelse med din skiferie. Der er også dækning, hvis du kører på showboard eller offpist. Transport fra ulykkesstedet til sygehuset er ligeledes dækket.  

  Vil du gerne vide mere om, hvilke skader som er dækket af din rejseforsikring?

  Download forsikringsbetingelser.

  Fik du svar på dit spørgsmål?
 • Hvad dækker en afbestillingsforsikring?

  Vælger du at supplere din Rejseforsikring (årsrejse) med en Afbestillingsforsikring, er du dækket, hvis du bliver nødt til at aflyse rejsen. Du får dækket rejsens pris - maksimum 80.123 kr. (indeks 2017) for de forsikrede tilsammen. Situationer, der udløser dækning er fx akut sygdom, skilsmisse, afskedigelse, dødsfald, sygeeksamen og brand. Er du nødt til at aflyse din rejse på grund af terrorisme, naturkatastrofe eller epidemier, der opstår umiddelbart før din indrejse til det land/område, du havde planlagt at besøge, dækker Afbestillingsforsikringen også. 

  Husk, at du ikke skal tegne en ny forsikring, hvis du vil have Afbestilling tilføjet til din nuværende Rejseforsikring (årsrejse). Kontakt os på telefon eller via vores kontaktformular

  Fik du svar på dit spørgsmål?