Spørgsmål: Indboforsikring

Hvad dækker en indboforsikring? Er min cykel dækket af Indboforsikringen? Få svar på det og meget mere.

Få gode råd, vejledning og svar på de mest stillede spørgsmål om indboforsikring. Læs, hvad du selv kan gøre for at undgå skader, og hvad du skal gøre, hvis uheldet er ude. 

Hvad ønsker du hjælp til?

 • Hvad er en indboforsikring?
 • Hvordan er jeg dækket, hvis jeg får stjålet noget fra mit telt?

  Festivalsæsonen er startet, og mange medbringer telte, som der skal overnattes i. Det kan også være, at dine hjemmeboende børn skal selv afsted på en festival. Det kan også være en helt almindelig telttur, som sommerferien skal bruges på. Når du har en Indboforsikring, dækker den dækker dine ejendele (dog ikke guld og sølv m.m. ved tyveri fra telt) ved simpelt tyveri, når du overnatter i telt. Du kan dog maksimum få dækket 2 % af din forsikringssum. 

  Du kan læse mere om, hvordan din indboforsikring dækker

  Fik du svar på dit spørgsmål?
 • Hvordan høj skal min indbosum være?

  Når du køber en indboforsikring, skal du vælge, hvor stor en forsikringssum, du har behov for. Hvor stor summen skal være, afhænger af den samlede værdi af dit indbo. De fleste har rigtig meget indbo, og det kan derfor hurtigt blive svært at udregne. Som en hjælp har vi derfor udviklet en beregner, som du kan bruge til at få overblik over, hvor meget dit indbo er værd.

  Prøv indboberegner

  Fik du svar på dit spørgsmål?
 • Hvad dækker en ansvarsforsikring over?

  En ansvarsforsikring er en fast del af indboforsikringen. Ansvarsforsikringen dækker,  hvis du kommer til at gøre skade på andre personer, fx hvis du kommer til at cykle ind i en fodgænger, som kommer til skade. Uden en indboforsikring skal du selv betale for de skader, som du pådrager fodgængeren, og det kan hurtigt blive en meget dyr fornøjelse. 

  Fik du svar på dit spørgsmål?
 • Hvem er dækket af Indboforsikringen?

  Forsikringen dækker den, der tegner forsikringen og medlemmerne af husstanden. Det vil sige forsikringstager og:

  • Ægtefælle eller samlever
  • Hjemmeboende børn
  • Roommate
  • Ægtefælle eller samlever, hvis han/hun bor på plejehjem.

  Følgende personer er også dækket:

  • Udeboende børn under 21 år, hvis han/hun bor alene.
  • Au pair, som bor fast i husstanden, vil ligeledes være dækket af forsikringen.
  • Delebørn - behøver ikke have samme folkeregisteradresse som dig.
  • Dit barn som er på efterskole. Indboforsikringen dækker her de ejendele, barnet har med. Dog skal barnet forsat have folkeregisteradresse hos dig.

  Bofællesskab
  Bor du i et bofællesskab, dækker den maksimalt tre personer. Så længe I bor på samme adresse, skal I derfor kun købe en Indboforsikring. 

  Fremleje af værelse eller lejlighed
  Hvis du fremlejer hele din lejlighed ud, skal fremlejeren selv være forsikret. Hvis du blot lejer et værelse ud og selv bor i lejligheden, er det en anden sag. Så er din fremlejer/roommate også dækket af din Indboforsikring.

  Fik du svar på dit spørgsmål?
 • Er min cykel dækket af indboforsikringen?

  Ja, din indboforsikring dækker, hvis din cykel bliver stjålet eller udsat for hærværk. Husk, at cyklen skal have en godkendt lås, hvis vi skal dække en eventuel skade. Vi dækker op til 14.700 kr. pr. cykel (indeks 2018).

  Har din cykel kostet mere, anbefaler vi dig at købe en udvidet dækning. Når du har udvidet dækning kan du få dækket cykler op til 50.000 kr. 

  Jeg vil gerne have udvidet dækning.

  Fik du svar på dit spørgsmål?
 • Hvad dækker indboforsikringen?

  Forsikringen (grunddækningen) dækker indbo og private ejendele, som bliver beskadiget eller forsvinder som følge af brand, tyveri, kortslutning eller vandskade. Forsikringen indeholder samtidig en ansvars- & retshjælpsdækning samt psykologisk krisehjælp. Ansvarsforsikringen dækker, hvis du eller en person i husstanden bliver erstatningsansvarlig for en skade på en person, dyr eller ting. Uden en Ansvarsforsikring skal du derfor betale en eventuel erstatning af egen lomme.  

  Fik du svar på dit spørgsmål?
 • Gode råd til at forebygge indbrud i dit hjem
 • Giv din cykel et forårstjek
 • Hvad skal jeg gøre, hvis jeg køber cykel i udlandet?
 • Gør din cykel klar til vinteren
 • Hvornår skal jeg vælge glas- og sanitetsdækningen?

  Bor du i eget hus og har tegnet en Husforsikring hos os, er glas og sanitet omfattet af grunddækningen. Du behøver derfor ikke vælge glas- og sanitet, som supplement til din Indboforsikring. Bor du til leje eller i en andelsbolig, så tjek om foreningen har en ejendomsforsikring, som dækker skader på glas og sanitet. Har ejendommen en sådan forsikring har du ikke brug for dækningen på din Indboforsikring. Det vil typisk fremgå af din lejekontrakt om ejendommen dækker de skader.

  Fik du svar på dit spørgsmål?
 • Dækker min forsikring, hvis jeg lejer min bolig ud - fx gennem Airbnb?

  Lejer du fx din bolig ud gennem Airbnb, skal du være opmærksom på, at din Indboforsikring(familie) kun dækker, hvis dine ting fx brænder, eller hvis du får indbrud. Hvis lejeren kommer til at ødelægge noget eller stjæler dine ejendele, får du ikke erstatning.

  Du kan med fordel undersøge, om udlejningsbureauet dækker sådanne skader. 

  Fik du svar på dit spørgsmål?
 • Husk indboforsikringen til pisterne
 • Får jeg rabat på min indboforsikring, hvis jeg har en alarm?

  Hvis du får installeret en godkendt tyverialarm med overførsel til alarmcentral, er du med til at nedsætte risikoen for tyveri og indbrud. Endnu en gevinst ved at have en alarm er, at du får 20 % i rabat på din indboforsikring (familie).

  Er det en lokalalarm (der ikke er tilsluttet vagtcentral), får du 10 % i rabat. En forudsætning for at få rabatten er, at du altid husker at aktivere alarmen, når du forlader huset. 

  Læs mere om rabatten. 

  Fik du svar på dit spørgsmål?
 • Dækker fejl- og uheldsforsikringen, hvis jeg fx taber vand i min computer?

  Ja, forsikringen dækker elektronik, som kommer i forbindelse med vand/væske/fugt. Der er en selvrisiko på 1000 kr. på en skade som denne. 

  Læs mere om Fejl- og uheldsforsikringen.

  Fik du svar på dit spørgsmål?
 • Kan jeg få hjælp, hvis min identitet er blevet misbrugt?

  Hvis du har købt en indboforsikring har du mulighed for at gøre brug af IDA TRYGhed. IDA TRYGhed inkluderer blandt andet Tryg ID, hvor du kan få hjælp og rådgivning i tilfælde identitetsmisbrug. 

  Læs her, hvordan vi kan hjælpe dig, hvis du har fået delt billeder eller personlige oplysninger mod din vilje. 

  Fik du svar på dit spørgsmål?
 • Får jeg erstattet mit indbo til nyværdi eller dagsværdi?

  Du får erstattet dit indbo til dagsværdi. Dagsværdi betyder, at vi erstatter indboet til genanskaffelsesprisen minus en eventuel værdiforringelse på grund af alder og slid.

  Eksempel: bliver din 5 år gamle taske stjålet, får du ubetalt en erstatning, som svarer til den pris, tasken koster i dag minus et beløb for 5-års slid og ælde.  

  For cykler, el-apparater, it-udstyr og briller bliver din erstatning beregnet ud fra en afskrivningstabel. Skal du fx have erstattet en ældre cykel, får du ikke et beløb, der svarer til nyprisen. Beløbet afskrives med en vis procentdel alt efter, hvor gammel cyklen er.

  Fik du svar på dit spørgsmål?
 • Dækker min forsikring, hvis min bagage bliver beskadiget på flyveturen?

  Din Indboforsikring dækker, hvis din bagage bliver ødelagt eller stjålet i forbindelse med flyturen. Det kan fx være din kuffert, barnevogn eller ski bliver beskadiget, når flypersonalet skal transportere det fra flyet til bagagebådet. I disse situationer dækker forsikringen op til 10 pct. af din samlede indbosum.

  Sådan anmelder du skaden

  • Når du er fremme ved din destination og opdager skaden, skal du få udarbejdet en skadesrapport (også kaldet en PIR-rapport) hos flyselskabet. Vi skal bruge rapporten, som dokumentation på skaden.
  • Anmeld skaden
  • Når du har anmeldt skaden, skal du skrive til flyselskabet med dit krav om erstatning senest syv dage efter, bagagen gik i stykker.
  Fik du svar på dit spørgsmål?