Spørgsmål: Bilforsikring

Hvad er forskellen på en ansvars- og en kaskodækning? Skal du opsige din bilforsikring, når du sælger bilen, og får du erstatning, hvis bilen bliver totalskadet? 

Få svar på de mest stillede spørgsmål om bilforsikring. Du får også gode råd til, hvordan du undgår skader, og hvad du skal gøre, hvis uheldet er ude.

Hvad ønsker du hjælp til?

 • Hvilke regler gælder for det grønne kort?
 • Hvad sker der, hvis jeg ikke justerer mit kilometerforbrug?
 • Hvordan dækker min bilforsikring med en 17-årig bag rattet?
 • Dækker forsikringen, hvis min bil er leaset?

  Har du en leaset bil, gælder forsikringen på samme vilkår, som hvis du ejede den. Leasingselskabet står dog som ejer af bilen.

  Vi anbefaler, at du køber tilvalget Tryg Leasing. Den dækker udgifterne til mindre skader, som opgøres efter endt leasingperiode, samt refundering af førstegangsydelsen i tilfælde af tyveri eller totalskade under leasingperioden.

  Mindre skader defineres som skader, som efter en taksators opgørelse kan repareres for maksimum 5.000 kr. (inkl. moms per skade). Du er dækket for op til 25.000 kr. inklusiv din selvrisiko. på 5.000 kr. Mindre skader opgøres af en taksator efter endt leasingperiode. Du er dækket ved leasingperioder på 6-48 måneder.

  Førstegangsydelsen kan refunderes, hvis din bil bliver stjålet eller totalskadet inden for de første fire år, fra den dato hvor leasingkontrakten blev indgået. Dog gælder følgende maksimale beløb:

  • 25.000 kr. inden for det første år
  • 15.000 kr. inden for det andet år
  • 10.000 kr. inden for det tredje år
  • 7.000 kr. inden for det fjerde år

  Hvis du ønsker Tryg Leasing, beder vi dig kontakte os på 70 21 01 91 eller skrive til os. 

  Jeg ønsker Tryg Leasing

  Fik du svar på dit spørgsmål?
 • Jeg har skiftet min bil ud med en ny - hvad skal jeg gøre?

  Det kommer an på, om du har købt bilen hos en forhandler eller gennem en privat person. 

  Klik her og se, hvad du skal gøre afhængigt af din situation.

  Fik du svar på dit spørgsmål?
 • Skal jeg selv opsige min bilforsikring, når bilen er solgt?
 • Må jeg låne min bil ud til andre?

  Du må gerne lejlighedsvist låne din bil ud til andre. Du skal ikke betale ekstra præmie for at låne din bil ud, men du skal være opmærksom på en række forhold.

  Hvad skal jeg være opmærksom på?
  Hvis du ofte låner din bil ud, anbefaler vi dig at kontakte os. Vi vil gerne rådgive dig og hjælpe dig med at vurdere, om du har registreret de rigtige brugere på din Bilforsikring. Det er vigtigt, at forsikringen er registreret med de rigtige brugere. På den måde undgår du, at der laves nedslag i en eventuel skadeserstatning.

  Børn og unge
  Låner du din bil ud til dine børn, og laver de en skade, dækker din Bilforsikring på samme måde, som hvis det var dig, der havde været skyld i skaden. Du skal dog være opmærksom på, at du får påført en ekstra selvrisiko på 3.206 kr. (2019), hvis føreren af bilen er under 26 år. Er føreren over 26 år dækker bilforsikringen på samme måde, som hvis det var dig, der er var skyld i skaden. 

  Fik du svar på dit spørgsmål?
 • Skal jeg have det røde kort med på bilferien?

  Det er ikke nødvendigt, men ønsker du det, kan du downloade og udskrive det. Hvis du har brug for hjælp i udlandet kan du downloade app'en Tryg på Rejse eller ringe til Tryg Vejhjælp Europa  på 70 11 20 00.

  Læs mere om Tryg Vejhjælp Europa (redningsforsikring i udlandet).

  Fik du svar på dit spørgsmål?
 • Hvem ringer jeg til, hvis jeg har brug for vejhjælp?

  Hvis du har Vejhjælp til din Bilforsikring, kan du få hjælp på stedet i Danmark, hvis din bil ikke kan køre eller skal bugseres til et værksted. Har du brug for assistance, skal du ringe til Tryg Vejhjælp på 7011 2000. 

  Med Udvidet vejhjælp kan du få hjælp på stedet - både i Danmark og Europa. Har du brug for akut hjælp, skal du ringe til Tryg Vejhjælp på 7011 2000.

  Hjælp gennem Tryg Vejhjælp Europa
  Når du har en kaskoforsikring, har du mulighed for at få hjælp i udlandet. Har du brug for hjælp, skal du også ringe til Tryg på:

   +45 7011 2000

  Fik du svar på dit spørgsmål?
 • Må værkstedet bruge uoriginale og/eller brugte reservedele?

  Ja, det må de. Vi skal som forsikringsselskab ved reparation sætte bilen i samme stand som før skaden. Kan dette gøres forsvarligt ved brug af uoriginale og/eller brugte reservedele, har vi lov til at bede værkstedet benytte dette.

  Du kan vælge at afslå tilbuddet til den anviste reparation til fx bilen, tilbehør, ekstraudstyr, reservedele eller værktøj. I stedet kan du vælge at modtage en kontanterstatning, som svarer til den pris, som vores anviste reparation ville koste.

  Fik du svar på dit spørgsmål?
 • Kan jeg få hjælp i udlandet, når jeg har en kaskoforsikring?

  Ja, det kan du. Er uheldet ude kan du altid kontakte Tryg Vejhjælp Europa, som hjælper med alt fra vejhjælp på stedet til hjemtransport af din bil. 

  Læs her, hvad du kan få hjælp til gennem Tryg Europa Vejhjælp.

  Fik du svar på dit spørgsmål?
 • Hvad kan Tryg Vejhjælp Europa hjælpe med?

  Har du en kaskoforsikring, har du mulighed for at få hjælp af Tryg Vejhjælp Europa, hvis du fx kommer ud for et driftstop eller et biluheld.

  Læs mere om, hvad du kan få hjælp til.

  Fik du svar på dit spørgsmål?
 • Er der selvrisiko på alle skader?
  • I tilfælde af skader, der skyldes brand, eksplosion, lynnedslag, tyveri eller nedstyrtning, er der ingen selvrisiko.
  • Der er ingen selvrisiko, hvis din bil bliver beskadiget i et trafikuheld, hvor du kender den skyldige modpart. Det vil sige, hvis du fx har modpartens bils reg.nr..
  • Har du købt en kaskoforsikring, men anmelder en skade på bilens ansvar alene, opkræver vi ikke en selvrisiko.
  • Har du købt både en Ansvars- og Kaskoforsikring, opkræver vi kun en selvrisiko
  • Er du under 26 år, er der dog en selvrisiko på minimum 6.914 kr. (2019)
  • Vær også opmærksom på, at unge under 26 år får påført en ekstra selvrisiko på 3.206 kr. (2019), hvis du laver en skade. Dog ikke hvis du står registreret som ejer/bruger af bilen eller hvis du har købt Ung bat rattet (gælder for børn og børnebørn af dig som forsikringstager).

  Ovenstående er gældende på vores nye bilforsikringsprodukt (betingelsesnr. 1815).

  Fik du svar på dit spørgsmål?
 • Hvad skal jeg gøre, hvis jeg har været ude for et biluheld?