Semester i udlandet

Hvis du skal læse et semester i udlandet, er der en række forhold, som du skal være opmærksom på. Blandt andet er det vigtigt, at du er rigtigt forsikret. Men hvordan er du egentligt forsikret, når du tager til udlandet?

Dækker min indboforsikring i udlandet?

Tager du et semester i udlandet på fx studieophold, udveksling eller et praktikophold, der varer mere end tre måneder, kan du gratis udvide forsikringen til at dække i op til seks måneder. Men husk, at forsikringen kun dækker, hvis du fortsat har adresse i Danmark. 

Sådan gør du:

  • Inden du tager afsted, skal du skrive eller ringe til os og fortælle, at du gerne vil have udvidet din indboforsikring.
  • Gør du det, er dine ejendele dækket både i udlandet og i Danmark i denne periode.

Din indboforsikring dækker dækker brand-, vand- og tyveriskader på dine ejendele, og hvis du fx ved et uheld kommer til at forvolde skade på andre personer eller deres ting. Vær opmærksom på, at vi dækker maks. 10 % af din indbosum, når du er i udlandet.  

Dækker min rejseforsikring i udlandet?

Du er som udgangspunkt omfattet af din rejseforsikring, men ligesom med indboforsikringen er det et krav, at du bevarer din adresse i Danmark, mens du er afsted. Du skal dog være opmærksom på, at forsikringen kun dækker dig i 60 dage. Hvis du gerne vil forlænge din rejseforsikring, er det Tryg, som kan hjælpe dig. 

Sådan gør du: 

  • Kontakt Tryg på telefon 7033 2525, og fortæl, at du er medlem af IDA.
  • Spørg dernæst, om du har mulighed for at få din Rejseforsikring forlænget, så den dækker i mere end 60 dage.

Vær særlig opmærksom på, at hvis Tryg forlænger din rejseforsikring, er følgende dækninger ikke inkluderet:

  • Rejsegaranti
  • Erstatningsrejse
  • Ødelagte rejsedøgn

Dækningerne bortfalder for hele rejseperioden.