Jeg skal et semester i udlandet

Hvis du skal læse et semester i udlandet, er der en række forhold, som du skal være opmærksom på. Blandt andet er det vigtigt, at du sørger for at forlænge dine forsikringer og måske overveje at købe en Studieopholdsforsikring.

Husk at udvide din Indboforsikring

Tager du et semester i udlandet  (fx studieophold, udveksling eller et praktikophold), der varer mere end tre måneder, kan du gratis udvide din studie indboforsikring til at dække i op til seks måneder. Men husk, at forsikringen kun dækker, hvis du fortsat har adresse i Danmark. 

Sådan gør du:

  • Inden du tager afsted, skal du skrive eller ringe til os på telefon 70 21 01 91 og fortælle, at du gerne vil udvide din indboforsikring.
  • Gør du det, er dine ejendele dækket både i udlandet og i Danmark i denne periode.

Din indboforsikring dækker brand-, vand- og tyveriskader på dine ejendele, og hvis du fx ved et uheld kommer til at forvolde skade på andre personer eller deres ting. Du skal dog være særlig opmærksom på, at forsikringen maksimum dækker dine ejendele for 56.784 kr. (2020), når du tager til udlandet.

Overvej at supplere med en Studieopholdsforsikring

Har du en studierejseforsikring, så dækker den dig på rejser i op til 60 dage, men hvis du skal på studie-, udvekslings- eller ulønnet praktikophold i udlandet, har du brug for en forsikring, som dækker i længere tid. Du bør derfor huske at supplere din Rejseforsikring med en Studieopholdsforsikring - så du er sikret god dækning i op til 12 måneder.

Læs mere om Studieopholdsforsikringen.