Semester i udlandet

Hvis du skal læse et semester i udlandet, er der en række forhold, som du skal være opmærksom på. Blandt andet er det vigtigt, at du har de nødvendige forsikringer.

Dækker min indboforsikring i udlandet?

Tager du et semester i udlandet på fx studieophold, udveksling eller et praktikophold, der varer mere end tre måneder, kan du gratis udvide forsikringen til at dække i op til seks måneder. Men husk, at forsikringen kun dækker, hvis du fortsat har adresse i Danmark. 

Sådan forlænger du din indboforsikring:

  • Inden du tager afsted, skal du skrive eller ringe til os og fortælle, at du gerne vil have udvidet din indboforsikring.
  • Gør du det, er dine ejendele dækket både i udlandet og i Danmark i denne periode.

Din indboforsikring dækker brand-, vand- og tyveriskader på dine ejendele, og hvis du fx ved et uheld kommer til at forvolde skade på andre personer eller deres ting. Du skal dog være særlig opmærksom på, at forsikringen maksimum dækker dine ejendele for 56.784 kr. (2020), når du tager til udlandet.

Du kan med fordel supplere med en Studieopholdsforsikring

Har du en rejseforsikring, så dækker den dig på rejser i op til 60 dage, men hvis du skal på studie-, udvekslings- eller ulønnet praktikophold i udlandet, har du brug for en forsikring, som dækker i længere tid. Du skal derfor huske at supplere din Rejseforsikring med en Studieopholdsforsikring - så du er sikret god dækning i op til 12 måneder.

Læs mere om Studieopholdsforsikringen.

Med en Studieopholdsforsikring i bagagen er du godt dækket, når du tager til udlandet for at studere. Fortæl os, hvornår du rejser og hvornår du kommer hjem igen - så sender vi dig et tilbud på forsikringen.