Semester i udlandet

Hvis du skal læse et semester i udlandet, er der en række forhold, som du skal være opmærksom på. Blandt andet er det vigtigt, at du er rigtigt forsikret. Men hvordan er du egentligt forsikret, når du tager til udlandet?

Dækker min Indboforsikring i udlandet?

Tager du på et semester i udlandet, der varer mere end tre måneder, kan du gratis udvide forsikringen til at dække i op til seks måneder.

Sådan gør du:

  • Inden du tager afsted, skal du skrive eller ringe til os og fortælle, at du gerne vil have udvidet din indboforsikring (familie).
  • Gør du det, er dine ejendele dækket både i udlandet og i Danmark i denne periode.
  • Men husk at forsikringen kun dækker, hvis du fortsat har adresse i Danmark. 

Din indboforsikring (familie) dækker dine ejendele, og hvis du fx ved et uheld kommer til at forvolde skade på andre personer og ting eller får stjålet din taske. Vær opmærksom på, at vi dækker max. 10 % af din indbosum, når du er i udlandet. 

Hvordan dækker min Rejseforsikring i udlandet?

Du er som udgangspunkt omfattet af din Rejseforsikring (årsrejse), men ligesom med Indboforsikringen er det et krav, at du bevarer din adresse i Danmark, mens du er afsted.

Husk, at forsikringen kun dækker dig i 60 dage

Når du køber en Rejseforsikring (årsrejse), dækker den som udgangspunkt kun i 60 dage. Hvis du skal på studieophold, udveksling eller praktikophold skal du forlænge din Rejseforsikring, så du er dækket under hele opholdet.