Semester i udlandet

Hvis du skal læse et semester i udlandet eller tager til udlandet i længere tid, er der en række forhold, som du skal være opmærksom på. Blandt andet er det vigtigt, at du er rigtigt forsikret. Men hvordan er du egentligt forsikret, når du tager til udlandet?

Dækker min indboforsikring i udlandet?

Tager du på et semester i udlandet, der varer mere end tre måneder, kan du gratis udvide forsikringen til at dække i op til seks måneder.

Sådan gør du:

  • Inden du tager afsted, skal du skrive eller ringe til os og fortælle, at du gerne vil have udvidet din indboforsikring (familie). 
  • Gør du det, er dine ejendele dækket både i udlandet og i Danmark i denne periode.
  • Men husk at forsikringen kun dækker, hvis du fortsat har adresse i Danmark. 

Din indboforsikring (familie) dækker dine ejendele, og hvis du fx ved et uheld kommer til at forvolde skade på andre personer og ting eller får stjålet din taske. Vær opmærksom på, at vi dækker max. 10 % af din indbosum, når du er i udlandet. 

Hvordan dækker min rejseforsikring i udlandet?

Du er som udgangspunkt omfattet af din rejseforsikring (årsrejse), men ligesom med indboforsikringen er det et krav, at du bevarer din adresse i Danmark, mens du er afsted.

Husk, at forsikringen kun dækker dig i 60 dage

Når du køber en rejseforsikring (årsrejse) gennem os, dækker den som udgangspunkt kun i 60 dage. Det betyder, at du skal forlænge den, hvis dit studieophold varer mere end 60 dage.

Hvordan forlænger jeg min rejseforsikring?

Skal du være væk i mere end 60 dage, skal du forlænge din rejseforsikring, inden du tager afsted.

Sådan gør du:

  • Ring til Tryg Forsikring på telefon 7033 2525.
  • Fortæl dem, at du er medlem af IDA, og har en rejseforsikring (årsrejse) hos os. Du ønsker at få den forlænget, fordi du skal være væk i mere end 60 dage.
Studieforsikringer

Studieforsikringer

Kun som studiemedlem af IDA har du adgang til Danmarks nok billigste og bedst dækkende Studieforsikringer. Køb din Studieforsikring online i dag!

Læs mere om Studieforsikringer
Spørgsmål til Studieforsikringer

Spørgsmål til Studieforsikringer

Undrer du dig over, hvorfor der står Tryg Forsikring på dine policer eller hvad du skal gøre, hvis du skal flytte? Vi har samlet de mest stillede spørgsmål til dig her. 

Få svar på dine spørgsmål her
Rejseforsikring til studerende

Rejseforsikring til studerende

Køb Rejseforsikringen og vær du dækket året rundt. Forsikringen dækker, hvis du bliver syg, kommer ud for en ulykke, eller din bagage er forsinket i mere end 5 timer.

Læs mere om Rejseforsikring til studerende