Rejseforsikring til studerende

Når du skal ud at rejse, er det rart at vide, at du altid kan komme sikkert hjem. Med en Rejseforsikring (årsrejse) er du dækket, hvis du bliver syg, kommer ud for en ulykke, eller din bagage er forsinket i mere end 5 timer.Rejseforsikring (årsrejse) dækker dig på rejser året rundt i hele verden. Forsikringen dækker også din roommate. Det er derfor ikke nødvendigt, at I begge køber en rejseforsikring. 

Den årlige pris er 764,32 kr. (inkl. afgifter) inkl. afbestillingsforsikring og rejsegaranti.

Skal du på udvekslings- eller praktikophold, har vi en af markedets bedste og billigste rejseforsikringer, der dækker i mere end 60 dage. Du skal dog sørge for at udvide forsikringen, inden du tager afsted. Læs nederst på siden, hvordan du gør det. 

Gå på opdagelse i hele verden

Gå på opdagelse i hele verden

Forsikringen dækker dig i hele verden. Det synes, vi giver mest mening. 

Ferie- og studierejser

Ferie- og studierejser

Du er selvfølgelig dækket, når du selv tager på ferie. Men det er du også på fx studieture eller udveksling. 

Dækker farlig sport

Dækker farlig sport

Elsker du fx at dykke, surfe eller springe Bungy Jump? Hvis der sker en ulykke, er du heldigvis dækket.

Forsikringen dækker

Rejseforsikring (årsrejse)
Verden

Rejseforsikringen (årsrejse) dækker dig på rejser i hele verden.

Hele verden

Forsikringen dækker ferie- og studierejser. Studierejser med skoler/uddan­nel­ses­institutioner og sprogrejser er også en del af dækningen.

Ferie- og studierejser

Forsikringen dækker rejser af en varighed på op til 60 dage. Er du væk i mere end 60 dage, skal du købe en supplerende forsikring gennem et andet selskab - som fx Tryg Forsikring. Læs hvordan du forlænger din rejseforsikring.

Rejser op til 60 dage

Forsikringen dækker alle i husstanden; også hvis fx ægtefælle og børn rejser uden dig som forsikringstager.

Hele husstanden

Hvis du rejser som den eneste i din husstand, er din ven eller veninde også dækket af din Rejse­forsikring (årsrejse). Vær opmærksom på, at I skal rejse både ud og hjem sammen.

Med rejsegaranti er du sikret en erstatningsrejse eller erstatning for ødelagt rejsedøgn, hvis du ikke kan deltage i feriens planlagte aktiviteter på grund af fx et brækket ben, en forstuvning eller lignende. 

Forsikringen dækker hjemtransport til Danmark ved sygdom, tilskadekomst og dødsfald.

Forsikringen dækker udgifter til hjemrejse, hvis et familiemedlem pludseligt bliver alvorlig syg. Er du kørt på ferie i egen bil i Europa, sørger vi også for, at bilen og evt. campingvogn kommer hjem.

Forsikringen dækker, at dine medforsikrede rejseledsagere kan blive hos dig, hvis du bliver syg.

Forsikringen dækker bagageforsinkelse, hvis den er forsinket mere end fem timer.

Forsikringen dækker, hvis du uden egen skyld kommer for sent til et offentligt eller til rejse­­arrangørens transport­middel.

Forsikringen dæk­­ker ekstraudgifter i tilfælde af evakuering og/eller ufrivilligt ophold, hvis en dansk, offentlig myndighed opfordrer til evakuering. Du får også erstatning, hvis de lokale myndigheder opfordrer dig til at forlade det sted, hvor du opholder dig, eller de ufrivilligt tilbageholder dig.

Deltager du i farlig sport i forbindelse med en rejse, kan du få erstatning, hvis du kommer ud for et uheld/en ulykke. Du kan få dækning for følgende sportsgrene/aktiviteter: 

  • Triatlon
  • Motor­cykelløb, heste­væddeløb eller cykel­løb
  • Dykning
  • Vand­scooter og jetski
  • Para­glidning og Bungy Jump
  • Fald­skærms­udspring og svæve­flyvning (skal være registreret)
  • Boksning, karate og andre kamp­sportsgrene

Du har mulighed for at tilkøbe en afbestillings­forsikring.

Læs mere om afbestillingsforsikring.

Tilvalg

Skemaet er vejledende og er et uddrag af forsikringsbetingelserne. Eventuelle erstatninger bliver beregnet efter reglerne i forsikringsbetingelserne.

Spørgsmål og svar

Hvis praktikopholdet er ulønnet og ikke varer længere end 60 dage, er du dækket af Rejseforsikringen.

Varer opholdet i mere 60 dage, skal du kontakte Tryg Forsikring på telefon 7033 2525, og fortælle, at du er medlem af IDA. Herefter skal du blot oplyse, at du har en Rejseforsikring (årsrejse), men ønsker at få den udvidet, fordi du skal være væk mere end 60 dage.

Læs mere om, hvad du skal være opmærksom på, hvis du er væk i mere end 60 dage

Fik du svar på dit spørgsmål?

Skal du på udvekslingsophold, er du omfattet af din Rejseforsikring (årsrejse). Forsikringen dækker dog kun i 60 dage. 

Varer udvekslingen i mere 60 dage, skal du kontakte Tryg Forsikring på telefon 7033 2525, og fortælle, at du er medlem af IDA. Herefter skal du blot oplyse, at du har en Rejseforsikring (årsrejse), men ønsker at få den udvidet, fordi du skal være væk mere end 60 dage.

Læs mere om, hvad du skal være opmærksom på, hvis du er væk i mere end 60 dage

Fik du svar på dit spørgsmål?

Skal du ud at rejse i over 60 dage, skal du kontakte Tryg Forsikring på telefon 7033 2525, og fortælle, at du er medlem af IDA. Når du kontakter Tryg Forsikring, skal du blot oplyse, at du har en Rejseforsikring (årsrejse), men ønsker at få den udvidet, fordi du skal være væk mere end 60 dage.

Hvis du ikke har tegnet en Rejseforsikring hos IDA Forsikring, og ønsker en som skal gælde mere end 60 dage, skal du kontakte Tryg Forsikring.

Læs mere om, hvad du skal være opmærksom på, hvis du er væk i mere end 60 dage

Fik du svar på dit spørgsmål?

Ja, din Rejseforsikring (årsrejse) sikrer dig, når du er på studietur i udlandet - men husk, at hvis studieturer varer mere end 60 dage, skal du have en udvidet forsikring. 

Fik du svar på dit spørgsmål?

Ja, du er dækket på din skiferie - både når du kører på snowboard, almindelig ski og offpist. Forsikringen dækker dog ikke, hvis du arbejder som skiinstruktør. 

Fik du svar på dit spørgsmål?