Jeg skal sælge min bil

Når du sælger din bil, har du ikke længere pligt til at forsikre den. Hvordan, du skal forholde dig, afhænger af, om du sælger bilen via en privatperson eller en forhandler.

Jeg sælger via en forhandler

Sælger du din bil gennem en forhandler, sørger de for at afmelde den hos SKAT. Du behøver derfor ikke at foretage dig yderligere. Du skal dog være opmærksom på, at forhandleren skal afmelde eller omregistrere bilen inden 21 dage fra salgsdatoen.

Jeg sælger min bil privat

Sælger du din bil privat, er det den nye ejers pligt at omregistrere bilen inden 21 dage fra salgsdatoen. Når du og køber indgår handlen, kan I eventuelt omregistrere bilen sammen.

Læs her, hvordan du omregistrerer bilen online via SKAT.

Du kan også kontakte IDA Forsikring og oplyse os om bilens registreringsnummer, og hvornår den er solgt. Så opsiger vi forsikringen fra salgsdatoen og udbetaler en eventuelt for meget indbetalt præmie.Det er mere end 21 dage siden, at jeg har solgt min bil

Det er som nævnt enten forhandleren eller den nye ejers pligt at omregistrere bilen inden 21 dage fra salgsdatoen. Hvis det ikke er sket, skal du kontakte SKAT.

Du kan også besøge SKATs hjemmeside og læse mere om, hvad du skal gøre.

Husk, at den nye køber har 21 dage til at omregistrere bilen til sit eget navn. Der kan derfor gå op til 5 uger, før forsikringen bliver lukket hos os.