Jeg skal sælge min bil

Når du sælger din bil, har du ikke længere pligt til at forsikre den. Hvordan, du skal forholde dig, afhænger af, om du sælger bilen via en privatperson eller en forhandler.

Jeg sælger via en forhandler

Har du solgt din bil, kan du bede IDA Forsikring om at afgangsføre forsikringen. Det vil sige, at din forsikring ophører. Hvis ikke den nye køber har omregistreret den bil, du har solgt, inden for tre uger, bliver du som sælger opkrævet dagsbøder af 250 kroner af Dansk Forening for International Motorkøretøjsforsikring (DFIM). Det kan derfor være en god ide, at I sammen sørger for at omregistrere bilen, når I afslutter handlen.

Det er muligt at sende slutsedlen til Skat, som afmelder bilen. En slutseddel er en kontrakt mellem dig og køberen, der beskriver rammerne for jeres aftale. Har du ingen slutseddel, vil Skat afmelde bilen tre uger, efter at de har modtaget anmodningen.

Slutsedlen skal indeholde:

  • Salgsdato
  • Sælger og købers navn og adresse
  • Sælger og købers underskrift
  • Køretøjets stelnummer og mærke
  • De kan valgfrit vælge, om der skal anføres kørekortnummer og købers fødselsdato.

Det er mere end 21 dage siden, at jeg har solgt min bil

Det er som nævnt enten forhandleren eller den nye ejers pligt at omregistrere bilen inden 21 dage fra salgsdatoen. Hvis det ikke er sket, skal du kontakte SKAT.

Du kan også besøge SKATs hjemmeside og læse mere om, hvad du skal gøre.

Husk, at den nye køber har 21 dage til at omregistrere bilen til sit eget navn. Der kan derfor gå op til 5 uger, før forsikringen bliver lukket hos os.

Jeg sælger min bil privat

Sælger du din bil privat, er det den nye ejers pligt at omregistrere bilen inden 21 dage fra salgsdatoen. Når du og køber indgår handlen, kan I eventuelt omregistrere bilen sammen.

Læs her, hvordan du omregistrerer bilen online via SKAT.

Du kan også kontakte IDA Forsikring og oplyse os om bilens registreringsnummer, og hvornår den er solgt. Så opsiger vi forsikringen fra salgsdatoen og udbetaler en eventuelt for meget indbetalt præmie.