En indboforsikring er uundværlig på pisterne

Nyeste tal fra Forsikring & Pension viser, at 19 procent af unge mellem 21-24 år ikke har en almindelig indboforsikring. Tager du på skiferie uden en indboforsikring, risikerer du at skulle betale for eventuelt erstatningskrav ved uheld og ulykker på skiferien.For det første er udenlandsk politi meget strikse, når det kommer til overtrædelse af færdselsreglerne på pisterne. Kommer du dernæst ud for en ulykke eller et uheld, hvor du er skyld i, at andre skiløbere kommer til skade, får du ikke hjælp. Det resulterer i store personlige og økonomiske konsekvenser, da loven siger, at du skal betale erstatning for de skader, du er skyld i at pådrage andre. Når der sker ulykker og uheld på pisterne, bliver der især rejst mange erstatningssager ved de lokale domstole i Frankrig, Østrig, Schweiz, Tyskland og Italien.

Er du fløjet fra reden?

Mange unge er ikke klar over, hvor vigtigt det er at have en indboforsikring. Har du en indboforsikring kan du få erstatning, hvis dine ejendele bliver stjålet eller går tabt på grund af brand eller vandskader. Forsikringen inkluderer samtidig en ansvarsdækning, og det er den, som hjælper dig, hvis du kommer til at gøre skade på andre mennesker eller deres ejendele - både i Danmark eller i udlandet.

Som ung er man vant til at være dækket af sine forældres indboforsikring (hos os er du dækket af forældrenes indboforsikring indtil du fylder 21 år og bor alene), men så snart du flytter hjemmefra, skal du lære at stå på egne ben. Det betyder også, at du skal tage stilling til hvilke forsikringer, du har behov for. Indboforsikringen er en af de vigtigste forsikringer, fordi den både beskytter dine egne ting, men den er også til stor gavn, når du kommer ud for et uheld, der involverer andre - både i Danmark og i udlandet. Særligt hvis skaderne er så voldsomme, at den, der er kommet til skade, har brug for medicinsk og fysisk hjælp i flere år.  

Læs mere om, hvilke forsikringer, vi anbefaler til unge.