Hvad er en studieforsikring?

Som studerende kan du købe forsikringer med studierabat. Vilkårene og dækningerne adskiller sig ikke fra almindelige forsikringer. For at købe dem skal du være studerende og medlem af IDA.

Hvis du er studerende og har en kæreste eller hjemmeboende børn, kan de også købe forsikringer gennem IDA Forsikring.

Hvilke forsikringer har jeg brug for?

Vi anbefaler, at du køber en Indbo-, Rejse- og Ulykkesforsikring – så er du godt dækket.

Du kan også købe vores andre forsikringer, men dem får du ikke rabat på.Hvorfor er det vigtigt at være forsikret?

Vi ved, at du har travlt i din studietid. Der er mange bøger, der skal læses. Forelæsninger, forberedelse og afleveringer er daglig kost, og din fritid er sikkert pakket med sjove aktiviteter og fester med vennerne. Der er ikke meget tid til at tænke på forsikringer. Du er måske også usikker på, hvor vigtigt det er at være forsikret? Sagen er dog den, at det er virkelig vigtigt at være forsikret – både i din dagligdag, og når du rejser.

Vi har opstillet en række situationer, der viser, hvordan du er stillet uden en forsikring

  • Du skal selv finde penge til en ny cykel, hvis den gamle bliver stjålet.
  • Er du ude at rejse og kommer til skade, kan du ikke få økonomisk hjælp til læge- eller hospitalsbesøg.
  • Hvis du ved et uheld kommer til at gøre skade på en person eller deres ting, skal du selv betale erstatningen.
  • Kommer du ud for en ulykke, som giver dig varige mén, kan du ikke få økonomisk kompensation.

Vi ved, at dit budget som studerende er stramt. Det kan være svært at se, hvordan du skal få råd til forsikringer. Netop derfor tilbyder IDA Forsikring Indbo-, Rejse- og Ulykkesforsikring med studierabat.

Prøv vores forsikringsberegner og se hvor meget du kan spare.

Hvad sker der med mine forsikringer, når jeg ikke længere er studerende?

Du kan beholde dine studieforsikringer, til du fylder 30 år - det gælder også, hvis du bliver færdiguddannet inden. Er du stadig studerende, efter du er fyldt 30, kan du selvfølgelig beholde dine studieforsikringer, indtil du er færdiguddannet. Når du ikke længere kan have dine studieforsikringer, forsætter forsikringerne automatisk dog uden studierabat - og uden du behøver at gøre noget.

Den gratis Indboforsikring vil automatisk overgå til en Indboforsikring på studiepris, når du er færdig med studiet. Studieprisen kan du beholde til du fylder 30 år.

Kan jeg beholde mine studieforsikringer, hvis jeg holder orlov fra studiet?

Du kan beholde dine studieforsikringer, hvis du vælger at holde orlov. Perioden af din orlov må dog maksimalt være et år. Du skal også være indskrevet på studiet, for at kunne beholde forsikringerne. Hvis din orlov er længere end et år, eller du vælger ikke at genoptage studiet, skal du kontakte os.