Hundeansvarsforsikring

Har du hund, skal du også have en ansvarsforsikring; ikke kun fordi den er lovpligtig, men også fordi den hjælper dig økonomisk, hvis din hund laver ulykker.Vi udbyder to typer forsikringer til menneskets bedste ven:

  • Hundeansvarsforsikring - lovpligtig og dækker dit erstatningsansvar.
  • Udvidet dækning (figurantdækning) - valgfri og dækker, hvis din hund forårsager skade på personer, der frivilligt udsætter sig for "fare". 

Det er op til dig, om du kun ønsker ansvarsforsikringen eller gerne vil supplere med den udvidet dækning.

Lovpligtig grunddækning

Lovpligtig grunddækning

Den lovpligtige ansvarsforsikring dækker, hvis din hund fx ødelægger din nabos sofa.

Udvidet hundeansvar

Udvidet hundeansvar

Deltager din hund i konkurrencer, er det en fordel at supplere med en udvidet dækning.

Økonomisk sikkerhed

Økonomisk sikkerhed

Du får økonomisk erstatning, hvis din hund kommer til at gøre skade på andre.

Forsikringen dækker

Hundeansvarsforsikring
Hundeansvarsforsikring
Udvidet dækning

Som hundeejer pådrager du dig et erstatnings­ansvar, hvis hunden fx kommer til at bide andre mennesker eller andres dyr. Hvis hunden ødelægger andres ting, vil de også blive dækket af forsikringen. 

Den udvidede forsikring dækker i tilfælde af, at din hund forårsager skade på et menneske, som frivilligt udsætter sig for fare. Dette er fx aktuelt, hvis I går til hundetræning eller deltager i konkurrencer, hvor en dommer eller hundetræner vil blive kategoriseret som et menneske, der 'frivilligt udsætter sig for fare'. 

Skemaet er vejledende og er et uddrag af forsikringsbetingelserne. Eventuelle erstatninger bliver beregnet efter reglerne i forsikringsbetingelserne.

Spørgsmål og svar

Ja, det er det. Kommer din hund til at forvolde skade på andre mennesker, dyr og/eller ting, dækker ansvarsforsikringen skaderne. Det betyder, at du ikke kommer til at hæfte økonomisk for skaderne.

Fik du svar på dit spørgsmål?

Vi anbefaler, at du køber en udvidet dækning, hvis du og din hund går til hundetræning eller deltager i konkurrencer. Den udvidede dækning kaldes også for en figurantdækning. Forsikringen dækker i tilfælde af, at din hund kommer til at gøre skade på et menneske, der frivilligt udsætter sig selv for fare; fx en hundetræner eller dommer ved en hundekonkurrence.

Fik du svar på dit spørgsmål?

IDA Forsikring udbyder ikke en Hundesygeforsikring. Vi henviser dig til vores samarbejdspartner Tryg Forsikring, hvis du ønsker at købe den. 

Vær opmærksom på, at du ikke kan have ansvarsforsikringen hos IDA Forsikring, hvis du har sygeforsikringen hos Tryg. Her skal du købe både ansvar- og sygeforsikring gennem Tryg. 

Du kan kontakte Tryg Forsikring på 7011 2020 eller besøge deres hjemmeside for mere info.

Fik du svar på dit spørgsmål?

Hundeansvarsforsikringen dækker ikke, men har du en Rejseforsikring vil den være behjælpelig. Hvis du bliver indlagt på hospitalet i udlandet, tager vi hånd om din hund. Det vil sige, at vi sørger for pasning af hunden og eventuel hjemtransport, hvis der ikke er nogen pasningsmuligheder.

Fik du svar på dit spørgsmål?