Fredag den 13. – har du ulykkesforsikringen klar?

Det er skrevet meget og produceret film om fredag den 13., og måske er du en af dem, der føler, at det er en særlig uheldig dag? I så fald er det godt at have ulykkesforsikringen i orden.

En reference går tilbage til fredag den 13. oktober 1307, hvor mange tempelriddere blev fanget, tortureret og dræbt. Det skete dog i tiden med den julianske kalender, men det var dog alligevel fredag den 13.  Længere tilbage i historien var der 13 til bords ved Den Sidste Nadver, hvor det blev afsløret, at Judas ville forråde Jesus.

Om 13-tallet er særligt uheldigt er nok op til den enkelte at vurdere, og mon ikke, der også er mange, som har mødt den eneste ene en fredag den 13.? For at være på den sikre side er der dog mange hoteller og flyselskaber, der ikke har en 13. etager eller sæderække 13. Og måske er der nogen, der ikke er bekvemme ved at være 13 til bords ved et selskab?

Angsten for fredag den 13. har fået navnene friggatriskaidekaphobia og paraskevidekatriaphobia på engelsk. Bare udtalen alene kan være angstprovokerende... Det gode er, at der maksimalt kan være tre fredag den 13.'er på et kalenderår, og der kan være over et år mellem dem i den anden yderlighed.

Hvad med forsikringen?

Kan en ulykkesforsikring hjælpe på fredag den 13.? Ja, det kan den, og den hjælper også på alle årets andre dage. Det gør den, hvis du fx kommer til skade og får varige mén med en méngrad på mindst 5 %. Det skulle nødigt komme dertil, så pas ekstra godt på fredag den 13….bare for en sikkerheds skyld.