Forebyg indbrud i din bil

Nu, hvor julen står for døren, er der mange af os, som pakker bilen med gaver. Men pas på - de er en stor fristelse for ubudne gæster. 

December er højsæson for tyveri og indbrud i bilen. Når du skal på julegaveindkøb, er det derfor vigtigt, at du tager en række forholdsregler. På den måde er du med til at sikre, at julegaverne kommer under juletræet i stedet for i tyvenes hænder.

Tænk over, hvor du parkerer bilen

Det er en god idé at tænke over, hvor du parkerer din bil. Parkér gerne bilen på en travl handelsgade eller i et område, hvor der er mange mennesker. Det er langt sværere for tyven at begå indbrud, hvis han/hun samtidig skal være nervøs for at blive afsløret. 

Tøm bilen, før tyven gør det

  • Tøm bilen, før tyven gør det.
  • Undgå at have indkøbsposer og gaver synlige i bilen.
  • Du kan med fordel lægge det hele i bagagerummet. Tag kvitteringerne i lommen, så de ikke ligger sammen med gaverne. Så har du dem i tilfælde af, at du skulle være uheldig at få brug for at anmelde et tyveri. Samtidig får tyven sværere ved at komme af med varerne.

Få gode råd til, hvordan du undgår, at tyven tømmer din bolig. 

Dækker min forsikring?

Det er din Indboforsikring (familie), der dækker, hvis du får indbrud i bilen. Forsikringen dækker dog kun, hvis du har låst bilen, lukket vinduerne, at der er tydelige tegn på indbrud, og gaverne ikke har ligget synligt.

Indboforsikringen dækker desværre ikke guld, sølv og kontanter (når det er i forbindelse med et indbrud i bilen). Vi anbefaler derfor, at du undgår at lade smykker, ure og kontanter ligge i bilen – også selvom de er pakket ind.

Tænk altid over, hvad du lader blive i bilen, da indboforsikringen har nogle begrænsninger i dækningen. Fx dækker forsikringen kun 2 % af den samlede forsikringssum, hvis du får stjålet ting, som går under kategorien særligt privat indbo. Det er fx computere, tablets, smartphones og kameraudstyr.

Hvis uheldet er ude

  • Husk altid at anmelde tyveriet til politiet.
  • Du kan anmelde tyveriet til Tryg Forsikrings Skadesafdeling på 70 33 25 25.
  • Du kan også anmelde din skade online.