Corona og rejser: Sådan dækker rejseforsikringen

Fra 15. oktober 2021 dækker din rejseforsikring som normalt, men tjek stadig rejsemålets indrejseregler og restriktioner.

Udenrigsministeriets normaliserer rejsevejledningerne efter corona fra 15. oktober 2021. Det betyder, at rejsevejledningerne ikke længere farvemarkeres efter COVID-19 situationen i landet, men efter de normale sikkerhedsfaktorer som fx terror, krig og uro.

Ændringen betyder, at din rejseforsikring dækker normalt som i tiden før corona.

Tjek indrejseregler og corona-restriktioner før rejsen

Flere lande er fortsat ramt af corona. Selvom Udenrigsministeriets rejsevejledninger ikke længere tager højde for corona, skal du være opmærksom på, at flere lande eller områder stadig er ramt af corona og restriktioner i større eller mindre grad.

Husk at:

  • Tjekke sikkerhedsniveauet på dit rejsemål i Udenrigsministeriets rejsevejledning.
    Se udenrigsministeriets rejsevejledning på um.dk 
  • Tjekke rejsemålets indrejseregler og restriktioner på ambassadens hjemmeside.
  • At orientere dig om COVID-19 situationen på din rejsedestination.

Det er dit eget ansvar at holde dig opdateret om regler og rejserestriktioner. Fx dækker forsikringen ikke, hvis du / I bliver afvist af flyselskabet eller på rejsedestinationen, fordi krav om vaccination eller corona-test ikke er overholdt.

Følg myndighedernes retningslinjer

Vi anbefaler, at du altid overholder Udenrigsministeriets rejsevejledninger og myndighedernes retningslinjer.

Vær opmærksom på, at myndighederne kan fraråde alle rejser til et område/land, hvis der kommer en ny bekymrende variant af COVID-19 i omløb, ligesom Udenrigsministeriet kan fraråde udenlandsrejser af andre årsager.