Forsikring mens du bygger om, bygger nyt hus eller laver tilbygning

Hvordan skal jeg forholde mig, hvis jeg bygger om, bygger til eller bygger et helt nyt hus? Læs videre og få svar.

Hvilke forsikringer skal du have, mens du bygger om?

Bygger du om på dit hus? Så husk at tjekke forsikringerne både før og efter ændringerne.

Har du fx byggematerialer liggende på din grund, er de i høj kurs hos tyve. Og det kan hurtigt blive dyrt, hvis du ikke har forsikringerne i orden.

Har du en husforsikring hos IDA Forsikring, kan du let købe tillægsforsikringen "Mere Tryghed", der dækker tyveri, hærværk og pludselige skader på byggematerialer, der skal monteres. 

Læs mere om "Mere Tryghed" og husforsikringer

Hvis du laver konstruktive ændringer på dit hus i forbindelse med renovering og vedligeholdelse kan det have betydning for din forsikring.

Får du lagt nyt tag i et andet materiale end tidligere, skifter til ny varmekilde fx fra gasfyr eller oliefyr til varmepumpe, eller monterer du solceller, kan have betydning for din dækning ved en skade, hvis din forsikring ikke er opdateret. Du skal derfor huske at kontakte IDA Forsikring, når du laver ændringer på dit hus.

Du kan skrive til os her

Hvilke forsikringer skal du have, mens du bygger nyt hus eller laver en tilbygning?   

Mens du bygger nyt hus eller laver tilbygning, skal dit byggeri være dækket af en byggeskadeforsikring eller entrepriseforsikring. 

Hvis du har en professionel bygherre (fx et typehusfirma) til at bygge dit hus, er det obligatorisk for bygherren at tegne en byggeskadeforsikring for dig. 

Bygger du selv dit nye hus eller din nye tilbygning, kan du tegne en privat entrepriseforsikring, der dækker skader på byggeri, byggematerialer og midlertidige konstruktioner. 

IDA Forsikring kan desværre ikke tilbyde byggeskadeforsikring eller entrepriseforsikring.  

Kontakt TRYG på tlf. 70 11 20 20, hvis du er interesseret i en privat entrepriseforsikring. 

Læs om entrepriseforsikring til private hos tryg.dk 

River du dit hus ned? 

Hvis du river dit hus ned, skal du ikke betale for din husforsikring, mens du ikke har et hus. 

For at annullere din husforsikring, skal du indsende en nedrivningsattest og billeder af, at huset ER revet ned + datoen for, hvornår huset er revet ned. 

Der må ikke være dele af fundament, rør, kabler og stikledninger (kloakker) tilbage, da vi ellers ikke kan ændre husets opførselsdato. 

Kontakt IDA Forsikring, hvis du river dit hus ned 

Husk at oprette eller opdatere din husforsikring 

Hvis du bygger et nyt hus, dækker din husforsikring ikke byggeriet, mens det står på. Du har derfor først brug for en husforsikring, når dit nye hus er klar til indflytning.  

Hvis du får rabat med IDA Guld, kan du kun beholde rabatten, hvis du køber din nye Husforsikring i IDA Forsikring. 

Opret en Husforsikring hos IDA Forsikring 

Læs mere om IDA Guld 

Bygger du til dit allerede eksisterende hus, er de nye kvadratmeter i tilbygningen ikke automatisk dækket af din nuværende Husforsikring.  

Hvis de nye kvadratmeter skal være omfattet af forsikringen, skal du give os besked senest den dato, hvor byggeriet starter. Vi sørger derefter for at tilføje de ekstra kvadratmeter til din Husforsikring, så de også er dækket. 

Skriv til IDA Forsikring for at ændre din Husforsikring 

Ring til IDA Forsikring for at ændre din Husforsikring