Coronavirus: Sådan skal du forholde dig i forhold til rejser

Vi guider dig til, hvordan du skal forholde sig ifm. Corona, og hvordan din rejseforsikring dækker. Du kan imidlertid ikke længere tilkøbe en afbestillingsforsikring i den nuværende situation.

Afbestillingsforsikringen dækker, såfremt Udenrigsministeriet fraråder indrejse til en destination. Du kan imidlertid ikke længere tilkøbe en afbestillingsforsikring i den nuværende situation. Du kan se din rejseforsikring på Min side og om du har afbestilling via Min side., hvor du også kan søge om erstatning for en rejse.

Har du købt en pakkerejse?

En pakkerejse er flere rejseydelser fx hotel og flybilletter, og skal du kontakte din rejsearrangør for at få erstattet rejsen. Din rejsearrangør skal tilbagebetale det fulde beløb, når rejsen aflyses, fordi Udenrigsministeriet fraråder, at man rejser. Har du købt rejsen gennem en formidler – fx en hjemmeside der sælger rejser for et rejsebureau, hæfter de på samme måde.

Har du købt en flyrejse?

Hvis du har købt flybilletter, og flyvningen bliver aflyst, skal du have refunderet udgiften fra flyselskabet. Flyselskabet kan tilbyde dig et tilgodebevis eller en ombooking. Du har ret til at takke nej til dette, og så skal de refundere dine udgifter.

Har du købt øvrige rejseydelser fx hotel, billeje?

Ved øvrige rejseydelser skal du kontakte din rejseudbyder (fx hotel, biludlejningsfirma, transportselskab) og høre, om du får refusion for udgifterne jf. deres salgsbestemmelser. Hvis du ikke modtager refusion, skal du sende dit oprindelige rejsebevis til Tryg Rejseskade sammen med dokumentation på, at du ikke har modtaget refusion. Hvis du bliver tilbudt ombooking og accepterer denne, så har du fået dækket din udgift, og forsikringen yder ikke erstatning.

Læs mere hos Tryg Forsikring

IDA Forsikring har partnerskab med Tryg Forsikring om rejse- og afbestillingsforsikringer.

Af samme grund henviser vi også til Tryg Forsikrings hjemmeside for oplysninger om, hvordan du skal forholde dig som kunde med hensyn til rejser under Corona-pandemien. På Tryg.dk kan du blandt andet læse mere om: 

  • Afbestilling af rejse – hvordan er du stillet ?
  • Indbetaling af restbeløb til bestilte ferier
  • Konkurser af flyselskaber
  • Hjemrejse før tid
  • Dækning hvis jeg rejser til et land, som Udenrigsministeriet fraråder.

Gå til Tryg Forsikrings hjemmeside