Afbestilling og evakuering: Thailandske øer ramt af tropisk storm og oversvømmelser

Læs her, hvordan du skal forholde dig, hvis du befinder dig i de berørte områder i Thailand eller skal rejse dertil inden for de nærmeste dage.

Den tropiske storm Pabuk ramte de thailandske ferieøer Koh Phangang, Koh Tao og Koh Samui i provinsen Surat Thani fredag den 4. januar 2019. Der varsles risiko for syv meter høje bølger til følge. 

Vi dækker evakuering og afbestilling af rejser til de nævnte øer - til og med fredag den 11. januar.

Vi opfordrer vores medlemmer, der enten er i de berørte områder eller skal til de berørte øer indenfor den nærmeste tid, til at kontakte deres rejsearrangører og orientere sig via medier.

Flytrafik kan være påvirket

Flere luftfartsselskaber har meldt ud, at de indstiller flyvninger til og fra Koh Samui midlertidigt. Det er også forventeligt at flyvninger til og fra Phuket kan blive påvirket.

Afbestilling af rejse

  • Ønsker du at afbestille din rejse, skal du først kontakte dit rejsebureau/flyselskab for at undersøge muligheden for ombookning eller refusion af billetten.
  • Kan de ikke hjælpe, så dækker vi evakuering fra og afbestilling af rejse til det berørte område til og med fredag den 11. januar.
  • Afbestilling forudsætter, at du har dækningen på din rejseforsikring.

Akut hjælp

Er du allerede i de berørte områder, så opfordrer vi til, at du holder dig orienteret og følger de lokale myndigheders anvisninger. Søg mulighed for evakuering organiseret af de lokale myndigheder, hvis der er behov for det.

Hvis du har brug for akut hjælp, kan du altid kontakte Tryg Alarm, som har døgnåbnet, på telefon +45 44 68 82 00.

Udenrigsministeriet fraråder rejser til det sydlige Thailand

Det danske udenrigsministerium har opdateret deres rejsevejledning omkring rejser til Thailand, og de fraråder nu rejser til de sydlige provinser i Thailand, syd for Surat Thani provinsen. Du kan læse mere om dette på udenrigsministeriets hjemmeside