Coronavirus og rejser: Sådan dækker forsikringen

Få svar på de spørgsmål, vi oftest bliver stillet om coronavirus, rejser, rejseforsikring og afbestillingsforsikring.

Udenrigsministeriets rejsevejledninger har betydning for, om din afbestillings- og rejseforsikring dækker.

Når Udenrigsministeriet fraråder indrejse, er rejsevejledningen på destinationen orange eller rød. Grøn eller gul rejsevejledning betyder, at du kan rejse.

Tjek aktuelle rejsevejledninger på um.dk

Før du køber rejse

Din afbestillingsforsikring dækker kun, hvis Udenrigsministeriets rejsevejledning for din destination er grøn eller gul ved booking eller på købstidspunktet af rejsen, og rejsevejledningen bliver ændret til orange eller rød op til afrejse.

Se din rejseforsikring og afbestillingsforsikring på Min side

Køb af afbestillingsforsikring

Der skal være mere end 12 dage til din afrejse, når du tilkøber afbestillingsforsikring til din rejseforsikring for at få dækning for rejsen.

Udenrigsministeriets rejsevejledning på din destination skal være grøn eller gul, når du køber afbestillingsforsikring til din rejseforsikring.

Du kan købe afbestillingsforsikring til din nuværende rejseforsikring via Min Side

Læs mere hos Tryg Forsikring

IDA Forsikring har partnerskab med Tryg Forsikring om rejse- og afbestillingsforsikringer. Af samme grund henviser vi også til Tryg Forsikrings hjemmeside for oplysninger om, hvordan du skal forholde dig som kunde med hensyn til rejser under Corona-pandemien. 

Læs mere på Tryg Forsikrings hjemmeside 

Ferie i Danmark

Din rejseforsikrings afbestillingsforsikring dækker ikke ved indrejseforbud til specifikke områder i Danmark, såfremt regeringen indfører det pga. corona. Den dækker, hvis du bliver akut syg, herunder med Covid-19 og ikke kan tage af sted i sommerhus som planlagt.

Fik du svar på dit spørgsmål?

Din afbestillingsforsikring dækker ikke, hvis du har bestilt et stort sommerhus i Danmark til fx 12 personer, mens der ikke var forsamlingsforbud, og du nu ønsker at afbestille pga restriktioner fra de danske sundhedsmyndigheder, så I ikke må forsamles så mange mennesker.

 

Fik du svar på dit spørgsmål?

Afbestillingsforsikringen dækker ikke denne situation.

Fik du svar på dit spørgsmål?

Ja, afbestillingsforsikringen dækker rejser i Danmark med de samme dækningsårsager, som hvis du skulle rejse til udlandet.

Fik du svar på dit spørgsmål?